Deprecated: Implicit conversion from float 11.5 to int loses precision in /home/kurtkoykadinkooperatifi.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 85

Deprecated: Implicit conversion from float 11.5 to int loses precision in /home/kurtkoykadinkooperatifi.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 87
Organik Olmanın Faydaları: Nasıl “Organik” Olmalısınız? – Kurtköy Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi

Kurtköy Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi

Organik Olmanın Faydaları: Nasıl “Organik” Olmalısınız?

Organik tarım, sağlığımızın yanı sıra çevreyi korumanın gerekliliği konusunda farkındalık yaratmaya yardımcı olan, büyüyen bir harekettir. Organik gıdalar, sentetik pestisitler ve gübreler olmadan çevre dostu bir şekilde yetiştirilir. Bunun da ötesinde, piyasa tekelini azaltarak çiftçileri sübvansiyonlu kimya şirketlerine karşı korumaya da yardımcı olur. Birçoğu, geleneksel tarımın gıda yetiştirmenin tek yolu olduğuna inanıyor, ancak organik tarım, gelecek nesiller için çevreyi korurken küresel nüfusu sürdürülebilir bir şekilde beslemek söz konusu olduğunda – daha fazla değilse de – aynı derecede etkili olabilir. Bunu akılda tutarak, organik olmanın bazı faydalarına ve bunu yaşam tarzınıza nasıl dahil edebileceğinize bir göz atalım.

Temiz, Taze Gıda

Modern çiftçilik, birçok kimyasalın kullanımını içeren oldukça sanayileşmiş bir süreçtir. Aslında, küresel olarak kullanılan tüm pestisitlerin %80’i konvansiyonel tarımda kullanılmaktadır. Size ve çevreye zararlı olmasının yanı sıra, bu kimyasalları kullanmak çok pahalıdır çünkü organik tarım ilaçları gibi daha ucuz ve daha sürdürülebilir alternatifler kadar verim sağlayamazlar. Bu nedenle organik tarım, Çin gibi büyük bir gıda talebi olan ancak nüfusunu sürdürülebilir şekilde besleyecek kaynaklardan yoksun olan ülkelerde çok daha popüler. Aslında araştırmalar, organik gıdaların geleneksel olarak yetiştirilen ürünlere göre temiz ve taze olma ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu göstermiştir çünkü tarım ilaçları, herbisitler ve kimyasal gübreler kullanılmadan yetiştirilmiştir – tam olarak vücudunuzun ihtiyacı olan şey!

Çevreyi Korumak

Geleneksel çiftçilik, öncelikle hızlı bir kâr elde etmeye odaklandığı için çevreye son derece zarar verir. Bu, arazinin çoğunun sert kimyasal böcek ilaçları ile tedavi edildiği ve genellikle genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO’lar) içeren sentetik gübrelerle yetiştirildiği anlamına gelir. Bu kimyasallar çevreye son derece zararlıdır, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmıştır ve çevrelerindeki endişeler nedeniyle birçok ülkede yasaklanmıştır. Aslında, organik tarıma kıyasla, konvansiyonel tarımın %20’ye kadar daha fazla sera gazı emisyonuna, milyonlarca ton zehirli kimyasalın su sistemlerimize boşaltılmasına ve toprağın kötüye kullanılmasına ve bozulmasına neden olduğu kanıtlanmıştır. Öte yandan organik tarım, ekinleri daha sürdürülebilir bir şekilde yetiştirirken su, toprak ve böcek ilacı kullanımını azaltarak korumaya daha fazla odaklanır. Çevreye daha az zarar verdiği için insanlık için daha fazla besin kaynağı sağlayabilir ve gelecek nesiller için çevreyi koruyabilir. Bu nedenle konvansiyonel çiftçilik uzun vadede daha az sürdürülebilirken, organik tarım hem çevresel hem de gıda üretimi açısından daha sürdürülebilir.

Daha Yüksek Verimin Somut Kanıtı

Organik gıda yetiştirme süreci, kimyasallar veya GDO’lu tohumlar kullanmadığı için geleneksel tarımdan çok daha sürdürülebilir. Bu, arazi alanı başına daha yüksek verim ve ayrıca gıdada daha yüksek bir besin konsantrasyonu elde etme olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bunun nedeni, geleneksel çiftçiliğin genellikle çevreyi kirleten sert kimyasal gübrelerin yanı sıra daha yoğun yetiştirme teknikleri kullanması ve bunun sonucunda besin açısından daha az zengin bir son ürün elde edilmesidir. Bir çiftçilik yönteminin diğerinden daha iyi olup olmadığını gerçekten bilmenin tek yolu araştırma yapmaktır, ancak organik tarımın ürün boyutu, besin içeriği ve genel üretim açısından daha yüksek verimle sonuçlandığını gösteren birçok çalışma vardır. Ne kadar büyümenizi etkileyebilecek bir dizi faktör vardır, ancak araştırmalar organik tarımın daha kaliteli tohumlar ve daha sağlıklı toprak kullanılması nedeniyle daha fazla ürün üretebildiğini göstermektedir.

Sağlık yararları

Organik gıdaların besin açısından zengin ve temiz olma olasılığı çok daha yüksektir, bu da optimal sağlık ve daha uzun bir yaşam için ihtiyaç duyduğunuz vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları sağlama olasılığının çok daha yüksek olduğu anlamına gelir. Aslında, pestisitlerin ve herbisitlerin toksik etkilerinden kaçınarak belirli kanser türlerini önleyebildiği bile gösterilmiştir. Bunun nedeni, pestisitlerin ve herbisitlerin, vücudun metabolik sistemini düzenleyen hormonlar üzerinde özellikle güçlü bir etkiye sahip olduğunun, bu hormonların bozulmasına ve kansere yatkınlığa neden olduğunun gösterilmesidir. Bu nedenle organik gıda, meme kanseri, prostat kanseri ve endometriyal kanser dahil olmak üzere belirli kanser risklerinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir. Organik yiyecekler yiyerek vitamin ve mineral dengesizlikleri de önlenebilir, bu nedenle organik meyve ve sebzeler sağlıklı bir diyetin sürdürülmesine yardımcı olmak için harika olabilir.

Geçiş Yapmadan Önce Dikkate Alınması Gereken Diğer Faktörler

Organik tarım tamamen sürdürülebilirdir ve bu uzun vadeli bir bakış açısıyla harikadır, ancak bu her zaman daha ucuz olacağı anlamına gelmez. Aslında, önemli ölçüde daha pahalı olabilir çünkü geleneksel tarım, bu kimyasalların yanı sıra organik gıdanın kendisine daha fazla taleple sonuçlanır. Bu nedenle, şu anda gıdaya ne kadar harcadığınıza, gelecekte ne kadar harcamak istediğinize ve ne kadar gıda yiyebileceğinize bakmanız önemlidir – organik tarımın bunu sağlaması pek olası değildir. geleneksel tarımla aynı miktarda yiyecek. Ayrıca, organik tarımın çevre üzerinde ne kadar bir etkisinin olacağını düşünmek de önemlidir – konvansiyonel tarıma göre daha az yıkıcı olsa da, halen önemli miktarda arazi kullanılmaktadır. Organik gıda üretimini sağlamak için daha fazla altyapı inşa etme ihtiyacı nedeniyle, organik tarımın geleneksel tarım kadar verimli olması da olası değildir. Son olarak, kendi yemeğinizi yetiştirmek için zamanınız, kaynaklarınız ve arzunuz olup olmadığını dikkate almak önemlidir – organik tarım, bahçede yiyecek yetiştirmekten çok daha fazla zaman alır.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.
*
*